KDE ve GNOME

klogo-official-lineart_detailed-128x128.png

GNOME masaüstünde çalışırken hafıza kullanımı tavan yapıyordu. Öyle ki bir pencereden diğerine geçerken saniyeleri sayıyordum. Dağınık sistemler dersi projesinin yetişmeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Ta ki herşeye KDE‘de devam etmeyi deneyene kadar.

4 Yanıt, “KDE ve GNOME”


  1. 1 Heartsmagic 18 Haz 2007, 1:29 AM

    Son zamanlarda KDE oldukça hızlandı. Ayrıca bütünleşik yapısı ve kendi programları arasındaki uyumuyla en iyi masaüstü yöneticisi halihazırda KDE. Özellikle 4.x serisiyle etrafı kasıp kavuracağını düşünmekteyim. Ancak nedense Gnome’u bırakamıyorum :D Bakalım 4.x serisini gördüğümde neler olacak.

  2. 2 mustafa ulu 19 Haz 2007, 1:55 PM

    heyecanla bekliyoruz.

  3. 3 Talat UYARER 17 Tem 2007, 7:18 PM

    KDE iyidir hostur ama Gnome kullanım acısından cok basarılı. Ama gnome da cok fazla apllet kullandıgınızda sıkıntı oluyor bu dogru. Genede gnome kullanmanızı tavisye ederim :)

  4. 4 Heartsmagic 27 Tem 2007, 11:05 AM

    KDE’nin kullanım açısından az karmaşık olsa da Gnome’dan daha iyi olduğu su götürmez (neden hala Gnome kullandığımı ben bile bilmiyorum :)). Örneğin bir Gconf bile son kullanıcı için güzel bir arayüze sahip değil. Bazı şeyleri yapmak için dakikalarca uğraşmanız gerekebiliyor, tabi öğrenene kada. KDE cephesinde ise işler tam tersine yürümekte, bir iki tıklamayla her şeyi halledebiliyorsunuz ve son kullanıcı için arabirim oldukça iyi durumda. Bir başka mesele ise yine http://gunluk.mustafau.com/2007/07/07/slackware-120-duyuruldu/#comment-136 başlığında biraz bahsedildiği gibi Gnome’un dağınık yapısı. Ne yazık ki paketlemeyi zorlaştıran bir yapısı var. Üstesinden gelinemez mi, tabi ki hayır, yoksa Ubuntu gibi dağıtımlar Gnome üstünden prim yapamazlardı. Fakat KDE’ye göre çok daha zor olduğu aşikar. Bütün bunlara ek olarak bir önceki yorumumda belirttiğim hususların da KDE’ye eklenmesi durumunda KDE’nin ilerde pazarda daha da büyüyeceği kesin. Gnome’u ise ancak bizim gibi fanatikler kullanır.


Yorum yapın

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s





Takip Et

Get every new post delivered to your Inbox.